ایمپلنت چیست؟ ایمپلنت یک جایگزین مناسب برای فضاهای بی دندانی می باشد. ایمپلنت از دو جز ساخته شده است:
۱- فیکسچر
۲- اباتمنت
در استخوان فک شما در فضای خالی فیکسچر کار گذاشته می شود سپس اباتمنت و روکش روی فیکسچر قرار میگیرد. مزایای انجام درمان ایمپلنت: در این درمان نیازی به تراشیدن دندانهای کناری نمی باشد. ایمپلنت باعث حفظ استخوان شده و از تحلیل آن جلوگیری می کند. جایگزین مناسبی برای پروتزهای متحرک می باشد.
از نظر ظاهری کاملا شبیه دندان های طبیعی می باشد و در هنگام غذا خوردن و صحبت کردن نیز مانند دندان طبیعی عمل میکند.
برای سه گروه انجام درمان ایمپلنت توصیه نمی گردد: ۱- افرادی که قند کنترل شده ندارند.
۲- افرادی که اعتیاد به مواد مخدر داشته باشند و یا دخانیات به مقدار زیاد مصرف کنند.
۳- وضعیت عمومی فرد مناسب اعمال جراحی نباشد.
جراحی ایمپلنت چگونه است؟ جراحی ایمپلنت به سادگی ودر زمان بسیار کوتاهی انجام می شود. این جراحی بدون درد و عوارض می باشد. در این مرحله فیکسچر داخل استخوان فک شما گذاشته می شود. قرار گیری پروتز ایمپلنت چگونه است؟ بعد از جراحی و طی مدت زمان تعیین شده از ایمپلنت شما قالبگیری می شود و پس از چند مرحله کار توسط لابراتوار روکش آماده شده و توسط دندانپزشک شما روی فیکسچر نصب می گردد.
مدت زمان انجام مراحل ایمپلنت چقدر می باشد؟ به طور میانگین در افرادی که استخوان فک خوبی داشته باشند زمان ترمیم وتشکیل استخوان بین ۲ تا ۳ ماه میباشد. پس از ان مرحله ساخت روکش تاج دندان آغاز می گردد.
درصد موفقیت درمان ایمپلنت چقدر است؟ به طور متوسط موفقیت این درمان بالای ۹۵% درصد می باشد که البته نقش دندانپزشک در این موفقیت بسیار حائز اهمیت است زیرا با معاینه دقیق و بررسی میزان حجم استخوان فک، تعداد دندان های سالم فرد، تعداد دندان های مقابل، و بررسی دقیق شرایط لثه می توان در صد موفقیت را تخمین زد. به طور کلی ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم خالص می باشد که با استخوان فک سازگار است. بهتر است ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان و در همان جلسه انجام شود. در غیر این صورت باید چند ماه صبر کند تا استخوان کاملا” ترمیم شود. بیماریهای متابولیک، انعقادی خون، بیماری های مخاطی و استخوانی، موقعیت نا مناسب دندان ها و فاصله بسیار کم باعث محدود شدن این درمان ها می باشد.
مراقبت های پس از درمان ایمپلنت به چه صورت است؟ ایمپلنت ها نیاز به مراقبت و رعایت بهداشت مناسبی دارند. استفاده از نخ دندان، دهانشویه و مسواک مانند دندان طبیعی حداقل دو باردر روز حائز اهمیت می باشد. عدم رعایت بهداشت دلیل اصلی از دست رفتن ایمپلنت است. درمان ایمپلنت گزینه مناسبی برای جایگزین کردن بریج های دندانی است زیرا بریج ها با تراشیدن دندان های مجاور کار گذاشته می شوند وتنها تاج دندان را جایگزین می کند و به دلیل نبودن ریشه، استخوان زیر تحلیل می رود. در موارد دیگر مانند دست دندان متحرک لق می توان با استفاده از ۴ فیکسچر دندان را ثابت کرد . انجام جراحی نیاز به داشتن رادیوگرافی کامل دارد که در صورتی که استخوان کافی نباشد جراح پیوند استخوان انجام می دهد. این پیوند می تواند قبل و یا در حین خود جراحی ایمپلنت انحام شود.